LA VIA DE LA PLATA EN BICICLETA

Aquest bloc narra i reprodueix les vivències del nostre viatge de noces. Anar en bicicleta de Sevilla fins a Santiago.

dijous, 27 de març del 2008

ETAPA 11. LA BAÑEZA- RABANAL DEL CAMINO


Nova etapa de pluja i vent fort... Després de la pallissa d'ahir i el vent que feia ingobernable la bici hem decidit aturar-nos al km. a Rabanal del Camino des d'on escric aquestes paraules.

L'Òscar (l'altre vasc) ha trencat la cadena i hem hagut d'aturar-nos a Astorga. Després de 50 kms. l'Adriana estava cansada i jo no anava gaire fi... Em pesaven molt les cames de tirar tota l'estona sense relleus amb un vent de bojos... Intentarem agafar forces per demà... dia molt dur.


ETAPA 10. ZAMORA- LA BAÑEZA


Se'ns dubte l'etapa més llarga que hem fet... 126 kms. amb vent desfavorable gairé tota l'estona... 7:15 minuts a sobre de la bici amb un fred que pela... però continuem.


El camí eren rectes interminables paral·leles a la N-630.


Hem dinat a Benavente (ei... Villa!) en un prestigiós restaurant que de sobte hem trobat a les afores. Es deia "El ermitaño".




Després de Benavente hem enfilat camí a La Bañeza. La poca velocitat que podíem agafar per culpa del vent de cara ens ha provocat que arribéssim sense llum a destí i morts de fred. Hem arribat a La Bañeza sobre les 20:30 congelats. Sort que l'alberg està molt bé!!!


ETAPA 9. SALAMANCA- ZAMORA

Deixem Salamanca però se'ns presenta un paisatge igual, és a dir castella: grans explanades, molt vent i conreus.
Hem arribat a Zamora i podem despacar l'alberg. És una ciutat també monumental però més petita que l'anterior. El nostre amic de fatigues "Aherbeltz" s'ha fotut un plat de llenties com el que veieu a la foto a les 10 de la nit.
A Zamora la temperatura ha baixat més (5-6ºC).
Avui hem fet 76 kms. i hem decidit que enllaçarem el nostre camí amb el camí francès per Astorga direcció Santiago


ETAPA 8. CALZADA DE BÉJAR- SALAMANCA


Avui ens hem trobat el típic paisatge de meseta amb grans valls gairebé planes. Per fi no hem tingut complicacions! L'únic problema ha estat el fred...

Hem visitat Salamanca i ens hem allotjat a l'alberg públic que està al costat del "huerto de Calixto y Melibea". En definitiva ciutat monumental i molt recomenable per visitar-la. Ens han sortit 72 kms. i ens hem menjat uns bons macarrons...


ETAPA 7. GALISTEO- CALZADA DE BÉJAR

En aquesta etapa el camí ha estat ple de canceles de bestiar. Com que tota la nit va ploure hi havien molts rierols la qual cosa feia que haguéssim de para contínuament.
Hem visitat les ruines romanes de "Càparra" que està al camí. Ens hem mejat un bon "churrasco" de vedella i hem pujat el port de Bèjar. Quan hem coronat ens ha començat a nevar. Finalment morts de fred hem fet nit a l'alberg de Calzada de Béjar. Quin fred!
Avui hem fet 96 kms.